5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın merdivenleri, yangın çabucak insanların hızlı ve güvenli bir şekilde binadan çıkmasını sağlayarak dirilik kaybını en aza indirmeyi hedefler.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; makam sayısı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken mimarilar şöyle sıralanmaktadır:

Acil çıkış kapıları ve ulaşım denetçi sistemleri yurt ele gider. Tesis ekiplerinin, ivedili durumlarda uzak bir konumdan ivedili çıkış baplarını çdüzenıştırma esnekliği sağlayıcı keder tabanlı bir ulaşım kontrol sistemi uygulaması gerekebilir.

Evgin çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme iye bir yapı elemanıdır.

Binalarda belli standartlarda iz alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

"Buradaki tadilat, inşaat sayılır ve bu mesleklerde 'sıhhat ve emniyet planı' dediğimiz bir niyet vardır.

Elektrik elektromanyetik enerji verdiğinde, armatür plakasına bandajlanır ve kapıyı kilitler. Elektromıknatısa cazibe sıkıntısızışı durduğunda kapı kendi kendine açılır.

Hızlı Muvasala: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede müstacel durumlarda boşaltma fiillemleri seri bir halde kuruluşlabilir.

Yangın çabucak içeriden hariçya kaçmaya çallıkışan kişilerin katıksız davranışı kendilerini ortam kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, kuruluşldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca bakım etmektedir.

Yangın bapları yalnızca acil durumlarda binadan kaçışı elde etmek değil, aynı zamanda yangın gibi durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha Yangın Merdiveni Kapısı kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Yaman sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Müstacel çıkış bapları olarak da hatıralan bu kapıların kullanmaı sadece yemeden içmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı yardımıyla yangının yayılmasını sınırlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın kapıları itfaiyenin vusul süresine kadar gün kazanmanızı esenlar.

Bu nedenle henüz yüce bir fiyata ehil olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında himaye sağlamaz ve bu nedenle elan sakıt bir fiyata sahiptir.

Bir ahir blog kırmızda sizlere yangın kapısı satın almaya karar vermeden önce kapı firmalarına sormanız müstelzim soruları listeleyeceğiz.

Göreceksiniz ki bu sıcaklıkölçer faziletli nitelikli yangın kapılarını en iyi fiyatla sunan bizim firmamızdır.

Report this wiki page